Kuran Dan Alıntı Nasıl Yapılır?(EN iyi 5 ipucu)

Âyet atıflarında âyet metni veya Türkçe’si çift tırnak içinde verilir, sûre ve âyet numarası dipnotta değil, parantez içinde yazılır. Sûre adlarındaki “el-” takılarına ve uzatmalara (â) riayet edilir. Ayrıca âyet meâli italik değil, düz şekilde yazılır.

Tırnak ile alıntı nasıl yapılır?

Alıntı /İktibas: Eğer müracaat edilen kaynaktan ilgili kısım aynen, noktası ve virgülüne dokunulmadan, olduğu gibi alınıyorsa alıntılanan kısım “çift tırnak içinde verilir” ve sonuna dipnot numarası1 verilerek kaynağı belirtilir.

Kuranı Kerim dipnotta nasıl gösterilir?

Meâl, çift tırnak içinde eğik olarak verilir, sûre ve âyet numarası dipnotta belirtilir. Sûre adlarındaki “el-” takılarına ve uzatmalara (â) riayet edilir. Âyetin çevirisi bir web sayfasında alınmış ise meâlin yer aldığı web sitesine erişim tarihi parantez içinde, ilk dipnotta belirtilir.

Tez yazarken doğrudan alıntı nasıl yapılır?

Doğrudan Alıntı Bu alıntılama biçiminin sıklıkla kullanılması doğru değildir. Doğrudan alıntı yapılırken alıntılanacak kısım 40 sözcük ya da daha kısa ise metin tırnak içinde verilir. Kırk sözcükten uzun alıntılarsa soldan satırbaşı hizasında bloklanır ve 10 punto ile tek satır aralığında yazılır.

Tablo kaynağı nasıl gösterilir?

Başlıklar sola dayalı olarak yazılır. Başlığın altında ve üstünde birer satır boşluk bulunur. Tablo içi metninin puntosu, normal yazı puntosundan daha küçük olabilir. Tablo, şekil vb.’nin altında kaynak gösterileceği durumlarda, koyu stilde “ Kaynak ” yazılarak, kaynak gösterilir.

You might be interested:  Ezel Hangi Filmden Alıntı?(Soru)

Akademik makalede alıntı nasıl yapılır?

Alıntılar peş peşe dizilmemeli, geçiş ifadeleri ve yorum sözleriyle birbirinden ayrılmalıdır. Alıntılanacak cümleler metninize katkıda bulunmalıdır. Çok uzun ve anlatım hataları içeren cümleleri olduğu gibi alıntılamak zorunda değilsiniz. Oluşturduğunuz metin açısından anlamlı kısımlarını ayırarak alıntılayabilirsiniz.

Akademik alıntı nasıl yapılır?

Alıntı yapılan söz, cümle ya da bölüm yazıda tırnak içinde veya parantez içinde, değiştirilmeden yazılarak gösterilir. Alıntı yapıldığında kişinin düşünceleri yazıda doğrudan aktarılmış olur. Belirli çalışmalar için de diğer kişilerin çalışmalarına gönderme yapmak için atıf yapma kullanılır.

Kaynakçada ne yazılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır.

Ayetler nasıl kaynak gösterilir?

Âyet atıflarında âyet metni veya Türkçe’si çift tırnak içinde verilir, sûre ve âyet numarası dipnotta değil, parantez içinde yazılır. Sûre adlarındaki “el-” takılarına ve uzatmalara (â) riayet edilir. Ayrıca âyet meâli italik değil, düz şekilde yazılır.

Dipnotta Ansiklopedi nasıl gösterilir?

Ansiklopedi maddelerinin dipnot gösterim şekli: Yazar Adı Soyadı, “Madde Adı”, Ansiklopedi Adı (Baskı Yeri: Yayıncı, Yıl; Cilt: Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, “Madde Adı”, Cilt: Sayfa Numarası.

Doğrudan ve dolaylı alıntı nasıl yapılır?

1) Doğrudan Alıntı: Bir yazarın ifadesini, hiçbir değişiklik yapmadan tırnak içinde vermektir. 2) Dolaylı Alıntı: Bir yazarın düşüncelerini özetleyerek, kendi cümlelerimizle, farklı bir şekilde ifade etmektir.

Dergiden alıntı kaynakçada nasıl gösterilir?

Dergi: Yazar(lar)ın Soyadı (,) Adının Baş harfi (.) parantez içerisinde yayın yılı (.) Çalışmanın adı(.) Derginin Adı(,) Cilt Sayısı;(Sayı), Sayfa Numaraları.

Tezde tablo nasıl gösterilir?

Tablo numarası tablo başlığının üstünde yer almalıdır. Tablo numarasının sonuna nokta konulmamalıdır. Tablonun başlığı italik ve ilk harfleri büyük harflerle yazılmalı ve tablo numarasının altına gelecek şekilde ayrı bir satırda yer almalıdır.

You might be interested:  Avlu Hangi Yabancı Diziden Alıntı?(Çözülmüş)

Dipnotta hangi bilgiler yer alır?

Dipnotta kaynak bilgisi ve açıklama yer alır. Dipnot söz konusu eserde veya yazıda geçen bir söz ya da sözcükle ilgili olup; sayfanın en altına konulan aydınlatıcı ek bilgiler ve kaynakları belirten açıklamalardır.

Çok yazarlı kitap Kaynakçası nasıl yazılır?

İkiden Fazla Yazarlı Kaynak: Metin içinde ikiden fazla yazarlı kaynaklara yapılan göndermede sadece ilk yazarın soyadı verilir; diğerleri için “vd.” ifadesi ile parantez içinde yıl ve sayfa numarası belirtilir. (Akalın vd., 2012: 33). Yazarı Olmayan Kaynak: (Eserin Adı -uzun ise ilk iki kelimesi-, Yıl: s. No).

Çeviri kitap Kaynakçası nasıl yazılır?

Yazar Adı Soyadı, Kitap Adı, çev. Çeviren Adı Soyadı (Basım Yeri: Yayıncı, Basım Yılı), Cilt/Sayfa Numarası. Francis Dvornik, Konsiller Tarihi, İznik’ten II. Vatikan’a, çev. Mehmet Aydın (Ankara: Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1990), 11.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *